PARTNEREK

EST Oktatási Központ (Lengyelország)

Az EST Oktatási Központ egy nonprofit, nem kormányzati szervezet, amely az oktatás, a kutatás és a kultúra területén tevékenykedik.
Az EST fő célkitűzései:

  • kezdeményezések a nem formális oktatás területén, amely a formális oktatási intézményeket is támogatja,
  • a gyermekek, fiatalok és felnőttek tehetségének és érdeklődésének fejlesztése,
  • olyan képesítések és készségek fejlesztése, melyek hasznosak a fiatalok és felnőttek támogatásában a munkaerőpiacon, továbbá a megkülönböztetés és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem terén

E célok elérése érdekében az EST kutatási és fejlesztési tevékenységeket folytat az oktatás területén, képzési programokat dolgoz ki és tesztel, tanfolyamokat és workshopokat tart olyan területeken, mint az innovatív oktatás, digitális technológia, idegen nyelvek, művészet, kézművesség és interkulturális kommunikáció, valamint konferenciákat szervez és részt vesz nemzetközi együttműködési és tanulási céllal rendelkező mobilitási programokban.

GYIÖT (Magyarország)

A GYIÖT 1996-ban alakult. Célcsoportjába az ifjúsági szakma érintett tagjai tartoznak, elsősorban ifjúságsegítők, ifjúsági munkások, önkéntesek, a helyi önkormányzatok, valamint az ifjúsági közösségek vezetői és aktív tagjai.

Számukra biztosítanak lehetőséget a részvételre olyan programok kidolgozásában, amelyek célja a szereplők közötti – jellemzően helyi szintű – mélyebb és rendszeresebb párbeszéd kialakítása, az együttműködés fokozása, a közös gondolkodás és munka előnyeinek felismerése, mind egyéni, mind társadalmi szinten.

A jellemzően nemformális tanulási módszerek és a nemzeti és nemzetközi programok széles skálájának alkalmazásával nemcsak az egyéni és közösségi fejlődéshez, hanem a fiatalok helyi kötődéséhez és ezáltal a helyi közösségek fenntarthatóságához is hozzájárulhatnak. Tevékenységeik révén a közvetlenül érintett fiatalok belekóstolhatnak a tevékenységek közös megvitatásának, tervezésének, végrehajtásának és értékelésének örömeibe és kihívásaiba.

Logopsycom (Belgium)

A Logopsycom egy oktatási innovációs központ, amely alternatív (digitális vagy nem digitális) módszereket vagy eszközöket hoz létre – és alkalmaz – iskolák, szakképzési központok, oktatási szervezetek, fiatalok és szülők számára. Eredetileg gondozó cégként jött létre, amely a tanulási zavarokra szakosodott, a fiatalok körében, különösen a “Disz” (Diszpraxia, Diszfázia, Diszlexia stb.), más néven speciális tanulási nehézségekkel küzdenek, éppen ezért mindig a tartalom hozzáférhetőségén dolgozik.

Projekt-tanácsadást folytatnak a környékükön található iskolák és ifjúsági központok számára, hogy segítsenek nekik jó projekteket és gyakorlatokat kialakítani, amelyek javítják módszereik, környezetük és legfőképpen “befogadási politikájuk” minőségét. Több mint 70 Erasmus+ KA2 projektben szerzett tapasztalattal rendelkeznek.

Work in Progress (Olaszország)

A Work in Progress élmények tervezésével és a terület népszerűsítésével foglalkozik. Feladata olyan interaktív kulturális élmények tervezése és létrehozása, amelyek új módot kínálnak a kulturális örökség felértékelésére és élvezetére, különösen a kevésbé ismert turisztikai célpontokban.

Olyan formátumokat tervez és valósít meg, amelyek az embereket teszik a magával ragadó, interaktív és magával ragadó élmények főszereplőivé, és a gamifikáció segítségével népszerűsítik a területet és annak erőforrásait.

Emellett csapatépítő tevékenységeket, interaktív színházi előadásokat és iskolai workshopokat is javasol, olyan módszereket kínálva, amelyek erősítik a gamifikációt különböző pedagógiai területeken.
Jelenleg három Erasmus Plus projektben vesz részt.

YuzuPulse (Franciaország)

A YuzuPulse célja, hogy innovatív megoldásokat kínáljon olyan területeken, ahol az informatikai eszközök nem mindig terjedtek el széles körben, például a szociális gazdaságban és az oktatásban. Az alapítók észrevették, hogy azok, akik nem informatikai szakemberek, gyakran megijednek a ma rendelkezésre álló technológiai eszközök sokaságától. Emiatt az oktatásban még mindig sok érdekes erőforrás van alábecsülve, illetve nincs kihasználva. A YuzuPulse csapata szilárdan hisz abban, hogy szükség van a technológia demokratizálására és felhasználóbaráttá tételére, hogy mindenki – különösen a szociális területeken dolgozók-, használni tudja őket.

A YuzuPulse társadalmi vállalkozásokkal és oktatási szakemberekkel közösen tevékenykedik oktatási programok létrehozásában és tervezésében. Csapata nagy tapasztalattal rendelkezik a tananyagok tervezésében. Emellett kihasználják a játékok és a gamifikáció előnyeit innovatív eszközök és módszerek létrehozásához. Ez lehetővé teszi számukra, hogy különböző témákön dolgozzanak, kezdve a STEM, a nyelvek, a kulcskészségek és a vállalkozói készségeknél.

Az Európai Unió finanszírozásával. Az itt szereplő vélemények és állítások a szerző(k) álláspontját tükrözik, és nem feltétlenül egyeznek meg az Európai Unió vagy az Európai Oktatási és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA) hivatalos álláspontjával. Sem az Európai Unió, sem az EACEA nem vonható felelősségre miattuk.

(Projekt kód: 2022-2-FR02-KA220-YOU-000096889)

Scroll to Top